Thuisnetwerk

geplaatst in: Internet, Netwerk | 0

Hoe leg je nou het beste thuisnetwerk aan? Vroeger was het wel makkelijker. Je plaatste je computer op het bureau, modem ernaast en je kon aan de slag. Nu moet je thuis een netwerk hebben om alle apparaten in huis met het internet te verbinden. Maar hoe gaat dat in zijn werk?

Omdat mensen thuis steeds meer elektronische producten aanschaffen, is het belangrijk om goede verbindingsmogelijkheden in huis te hebben. Ook je smart-tv, spelcomputer, mediaspeler, settopbox en netwerkprinter vereisen een netwerkverbinding. Maar hoe kun je dat het beste doen? Daarin heb je twee opties: Bekabeld of draadloos.

Wifi wordt tegenwoordig steeds verbeterd en sneller. Op de eerste verdieping in huis heb je vaak een sterke verbinding, maar ga je vervolgens naar de zolder, dan wordt het iets minder. Maar tegenwoordig zijn er apparaten verkrijgbaar, die het wifi-signaal versterken. Echter, als er steeds meer mensen dezelfde wifi gebruiken, dan wordt de kwaliteit weer minder. Dat is jammer en daarom blijft een internetkabel belangrijk; deze vormen de basis van een goed netwerk. Er zijn diverse soorten kabels verdeeld in snelheidscategorieën. Het is dus belangrijk om te weten wat je in huis haalt. Vraag daarom een specialist om advies.