Een tablet is simpelweg een computer die gepositioneert is tussen de smartphone en het netbook/laptop.  Grote bedrijven als Apple hebben er nu veel succes mee. Maar echt nieuw is het idee van een tablet niet.  De eerste keer dat  “kleine touchscreen-computers” op de markt werden gebracht was dat in de vorm van de inmiddels overleden Personal Digital Assistants. Hun rol is inmiddels vrijwel geheel overgenomen door smartphones.

Het begin van een werkelijke tablet-pc was in 2001 door Bill Gates hij liet een prototype zien. De eerste producent die de tablet aan het grote prubliek heeft gebracht was Apple en dat was in 2010. In de afgelopen 9 jaren heeft er een grote technologische onwikkeling plaats gevonden bij de tablets (de toevoeging ‘pc’ laten we tegenwoordig weg). De  touchscreens zijn o.a. sterk verbeterd.

Nadat Apple de tablets had geintroduceerd kwamen de concurrenten als Samung en Toshiba ook met de tablets op de markt.  Tegenwoordig wordt het door veel mensen gebruikt. Hij is licht en klein van fomaat, waardoor je hem overal kan meenemen. je kan het gebruiken voor het internet, spellen, muziek en films. Maar ook voor sociale media. Er wordt nu zelfs door sommige scholen gebruik gemaakt van tablets. Populair is het dus zeker. Inmiddels bezitten in Nederland zo’n 7,4 miljoen mensen een tablet.

Tegenwoordig zijn tablets enorm populair. Zowel jongeren als ouderen maken veelvuldig gebruik van tablets. Hierdoor is een een grote markt ontstaan voor tablet apps. Verschillende bedrijven hebben zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor tablets, waaronder Coffee IT. Wil je meer weten over tablet apps? Neem dan eens een kijkje op de website: https://coffeeit.nl/tablet-app/