Een computer bestaat uit verschillende onderdelen die van essentieel belang zijn. Elk onderdeel verricht een belangrijke taak om er voor te zorgen dat de computer goed functioneert.

De onderdelen van een computer:

– De processor

– Het moederbord

– Het RAM-geheugen

– De harde schijf

– De videokaart

– De voeding

– De behuizing

Zoals mensen hersens hebben, heeft een computer er ook één, genaamd de processor. Die zorgt er voor dat alle informatie goed wordt verwerkt. Als je dus ergens opzoekt naar bent, dan zorgt de processor ervoor dat het tevoorschijn komt op het scherm.

Nu komen we bij het zenuwstelsel van de computer en dat noemen we het moederbord. Het is een kunststofplaat met een groot aantal elektronische schakelingen en verbindingen. Het is heel gevoel en het voelt alles wat er gebeurd en geeft het door aan de processor.

Op het RAM-geheugen wordt data tijdelijk opgeslagen. Dat betekent dus dat als je de computer sluit voordat je het opslaat, het verloren gaat. Je kunt het zien als het kortetermijngeheugen van de computer.

In tegenstelling tot het RAM-geheugen is de harde schijf het langetermijngeheugen van de computer. Hier blijft dus alles opgeslagen ook al is de computer uit of doet de stroom het niet meer. Het zorgt er voor dat je toegang krijgt tot de opgeslagen informatie voor een lange tijd.

Een niet te missen onderdeel van de computer is de videokaart, de ogen van de computer. De videokaart ontvangt verwerkte data, verwerkt deze iets verder en laat het eindresultaat zien op de monitor. Het zorgt dus er voor dat het voor de gebruiker zichtbaar wordt op het scherm.

Wij als mensen hebben voedingsstoffen nodig om aan energie te komen. Zo zorgt de voeding van een computer er voor dat de stroom naar alle onderdelen vervoert wordt, die het nodig hebben om te functioneren.

Tot slot komen we aan bij de behuizing van de computer, die kun je vergelijken met de huid, het skelet en de onderhuid van de mens. Elke computer heeft een eigen behuizing en dat maakt ze uniek.

Verder heb je allemaal onderdelen die niet van essentieel belang zijn, denk maar aan: Een cd-lezer, een netwerkkaart of een bluetoothkaart.

Ergonomische bureaustoelen

HP Pro display

Oldtimer verzekering

Bootverzekering

Camperverzekering

Projectmanagement bureau

Refurbished iPhone 8

Internet Perfect – Webdesign

Activecampaign

Alles-over-marketing-automation

Professionele website voor 199 euro

Internet en tv vergelijken

Powerbanks bedrukken

Virtual Reality education

opleiding tot mediator

Ruys Online Marketing

Elektronica, Gadgets, GPS producten & Motor Headsets

opleiding tot mediator