Een netwerk is een systeem waarbij meerdere computers aan elkaar zijn gekoppeld. Hierdoor kunnen computers onderling bestanden uitwisselen en een gezamenlijke printer en scanner gebruiken. Een computernetwerk is dus een systeem waarbij meerdere computers met elkaar zijn verbonden.

De diverse aansluitingen:

– Maasnetwerken

– Sternetwerken

– Busnetwerk

– Ringnetwerk

Je kunt best veel doen met een netwerk o.a. het uitwisselen van gegevens over het netwerk. Je kunt eenvoudiger uitprinten, omdat je niet voor elke computer een kabel moet hebben om met een printer te koppelen. Zo bespaar je dus geld op kabels.

De diverse netwerken:

– LAN (Local Area Network)

– WAN (Wide Area Network):

– MAN (Metropolitain Area Network)

Wanneer je verbinding met kabels verbonden zijn dat spreek je over een LAN-verbinding. Dit is meestal wanneer er in een bepaald ruimte de computers dichtbij elkaar staan. Zoals in een kantoor of een klaslokaal.

Staan de computers op een grotere afstand van elkaar en zijn ze verbonden onder meerdere LAN-verbindingen, dan spreek je hier over een WAN-verbinding.

De MAN-verbinding lijkt heel erg op die van WAN. Met MAN-verbinding wordt er onder verschillende administratieve diensten binnen een stad met elkaar verbonden. Meestal maken het stadhuis en ziekenhuizen gebruik van dit netwerk.

netwerk beheer
Ip4sure.nl
Netwerkmodem kopen