Blijkbaar vinden we het niet alleen fijn om thuis, op school en op het werk achter een computer te zitten. Maar ook onderweg. Daar is een laptop uitermate handig voor. Ze zijn klein, opvouwbaar, licht en tegenwoordig zijn ze niet veel minder dan een computer.

De eerste computers werden al gebruikt rondom de tweede wereldoorlog. Daarna ging het hard met de ontwikkeling. In het begin van de jaren tachtig vond de eerste opvouwbare computer plaats. Ze waren onhandig en zwaar. Verder had het ook een klein scherm. Het was duur (ca. 8000 Amerikaanse dollar) om zo’n laptop aan te schaffen en daarom werd het eerst door de overheid, grote bedrijven en de NASA gebruikt. Halverwegen de jaren tachtig werden er betaalbare laptops geproduceerd en op de markt gebracht door o.a. Toshiba en werden ze steeds populairder onder de mensen. Het jaar 1995 was een belangrijk jaar voor de geschiedenis van de laptop. In augustus introduceerde Microsoft namelijk Windows 95, dat het stroom beheer (power management) van de bios naar het besturingssysteem bracht.

De technologie ontwikkelde verder naarmate de jaren vorderde, denk maar aan:

– Verbeterde batterijen

– Laptop specifieke processors werden steeds energie zuiniger.

– Verbeterde LCD schermen , die steeds scherper en groter werden

Verder zit er niet heel veel verandering in dan dat ze ook in diverse formaten te verkrijgen zijn en door verschillende merken worden geproduceerd en aangeboden.
Laptopaccuhoek