Sociale Media gebruik onder jongeren

geplaatst in: Internet | 0

Social mediagebruik is niet meer weg te denken uit het leven van de jongeren van nu. Maar hoeveel uren besteden ze er aan en op welke platformen maken de jongeren hier vooral gebruik van?

98% van de jongeren maakt gebruik van Sociale Media. Jongeren tussen de 18 en 24 jaar internetten gemiddeld 3,3 uur per dag. Ze zijn het vaakst aanwezig op platvormen als:

– Facebook (1,7 miljoen gebruikers in Nederland)

– Instagram (0,8 miljoen gebruikers in Nederland)

– Snapchat (0,8 miljoen gebruikers in Nederland)

– Youtube (1,4 miljoen gebruikers in Nederland)

Het gebruik van platvormen als Facebook, Instagram en Snapchat groeit nog steeds. Op Instagram gebruiken ze het vooral als een dagboek, waarin ze foto’s plaatsen van wat ze gedaan hebben. Snapchat gebruiken ze vooral wanneer ze zich een beetje vervelen, want je kunt lekker je vrienden irriteren met foto’s, omdat die foto’s toch automatisch na een aantal seconden verdwijnen na aankomst. Sinds kort kun je op Snapchat er ook allerlei filters toevoegen aan je gemaakte foto’s en inkleuren.

Vroeger werd er ook gebruik gemaakt van platvormen als Hyves en Twitter. Maar die zijn ‘overleden’ onder jongeren en dat komt vooral omdat het bijvoorbeeld veel tijd kost, er geen interessante mensen meer gebruik van maken of het levert te weinig op.