Simkaart met internet voor je laptop?

geplaatst in: Laptop | 0

Internetten op smartphones is natuurlijk razend populair. Toch zijn er altijd situaties waarin je gebruik wilt maken van je laptop, ook wanneer je geen (sterke en veilige) WiFi-verbinding hebt. Voor deze situaties is een simkaart met toegang tot het internet geschikt. Lees nu verder voor meer informatie!

3 voordelen van een prepaid internet kaart voor je laptop

Voor onder andere laptops en tablets wordt meestal de voorkeur gegeven aan een prepaid simkaart met internet. Hieronder zie je hiervan de drie belangrijkste voordelen voor apparaten zoals laptops:

  1. Geen vaste kosten: Je betaalt alleen voor de data die je verbruikt en maakt geen vaste kosten. Vooral wanneer het apparaten betreft waarop je niet regelmatig en continu je simkaart gebruikt, is dit handig.
  2. Geen kosten buiten je bundel: een relatief groot nadeel van abonnementen is de kans dat je kosten buiten je bundel maakt. Deze kosten kunnen nogal hoog oplopen. Met een prepaid simkaart loop je dit risico niet, omdat je niet over je bundel heen kunt gaan. Zodra je tegoed op is, moet je eerst opwaarderen. Hierna kun je pas weer internetten op je laptop (of een ander apparaat).
  3. Flexibiliteit: Met een prepaid kaart ben je flexibel. Je zit nergens aan vast en kunt daardoor onder andere gemakkelijk de kaart even een tijdje niet gebruiken of van provider veranderen. Hierbij hoef je geen rekening te houden met een contract. Dit maakt een prepaid simkaart ook een geschikte oplossing voor wanneer je tijdelijk internet nodig hebt op je laptop (bijvoorbeeld op vakantie of onderweg).

Data only simkaart voor je laptop

Binnen prepaid internet simkaarten heb je de keuze tussen een standaard simkaart, of een data only sim. De meesten zijn wel bekend met standaard prepaid simkaarten, maar wat is een prepaid data simkaart eigenlijk?

Dit zijn simkaarten waarmee je alleen kunt internetten. Een goede data only sim heeft onder andere een langere houdbaarheid van data dan een reguliere simkaart. Ook zijn de tarieven per MB meestal lager. Deze simkaarten bevatten geen mobiele nummer, omdat dit irrelevant is voor een kaart die alleen voor het internet kan worden gebruikt.

Er zijn een aantal aanbieders van dergelijke simkaarten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de data only simkaart van xipoconnect.nl. Het is vooral van belang dat je met deze sim ook op andere apparaten kunt internetten, waaronder dus je laptop. Heeft je laptop een simkaartslot, dan kan de kaart hier direct in. Anders zul je gebruik moeten maken van een dongel.