Q music playlist bekijken op je pc

geplaatst in: Uncategorized | 0

Q music playlist bekijken op je pc

De Q music playlist wordt dagelijks samengesteld door de Dj’s van Qmusic met behulp van hun programma’s op de radiozender. Qmusic is met bijna 2-en-een-half miljoen luisteraars per week en 996 duizend per dag het tweede radiostation van Nederland. De Qmusic-playlist heeft verschillende bekende thema’s. Zo is ‘Het Foute Uur’ op kantoren en in warehouses in heel Nederland wekelijks een populaire speellijst van de radiozender. De gehele playlist wordt dan gevuld met ‘foute’ hits en classics, waarvan een groot deel uit de jaren ‘90 stamt.

Het Foute Uur van Q Music

Qmusic en ‘Het Foute Uur’ zijn inmiddels niet meer los van elkaar te denken. De zender voert al jaren deze playlist of varianten daarop. Zo wordt jaarlijks rond Oud en Nieuw een top 500 van foute liedjes en hits uitgezonden. Tussen 28 en 31 december is de afspeellijst te volgen op de radio. Daarnaast wordt jaarlijks een speciale uitzending op Net 5 in het teken van de bekende lijst verzorgd.

Maar ‘Het Foute Uur’ is niet de enige playlist van de zender. Zij heeft ook veel andere bekende lijsten die zij wekelijks draait. Zo is een andere bekende Q-music lijst de iTunes Top 30, die voortkwam uit een nauwgezette samenwerking met iTunes. Tot aan 2016 draaide het radiostation wekelijks de 30 meest verkochte liedjes van de iTunes Store. In 2017 verving zij de lijst door een lijst die de zender zelf samenstelt.

Andere populaire playlists en thema’s

Andere bekende speellijsten zijn top 500 lijsten met een zeker thema. Playlists die dan voorbij komen zijn Top 500 van de zomerhits, Top 500 van de jaren ‘90 maar ook toplijsten van de eerste twee decennia van het millennium. In het radioprogramma van het populaire duo Mattie en Wietze werd eveneens een deel aan hitlijsten uitgezonden.

Een andere belangrijke speellijst van de veel beluisterde radiozender is de Q Top 1000. Ook deze uitzending is specifiek gebonden aan het einde van het jaar. De start vindt plaats in november en wordt uitgezonden door november en december heen.

Iedere vrijdagmiddag is de playlist Q’s Top 25 aan de beurt. In deze lijst vat de radiozender de meest gedraaide liedjes van die week samen. Deze draait de zender allemaal. De samenstelling voor de ‘Q25’ is op basis van stemmingen online, waar luisteraars een plus of minnetje kunnen geven aan een liedje.