Geen computer setup meer zonder studio monitoren

geplaatst in: Uncategorized | 0

Geen computer setup meer zonder studio monitoren

Anno 2018 is het bouwen van een mooie computer setup erg populair. Het lijkt wel een wedstrijd wie de mooiste setup heeft en dit gaat heel ver. De complete ruimte moet tegenwoordig mooi zijn en veel technologie bevatten. Vroeger was het voornamelijk dat de computer zelf er snel moest zijn, maar daar zijn we allang voorbij.

 

In dit artikel nemen we je mee in de trend van studio monitoren die tegenwoordig veel te vinden zijn in verschillende setup ‘s, ook die niet muziek gerelateerd zijn. Studio monitoren, ook wel genoemd studio speakers zijn er in verschillende soorten en maten. Hieronder meer informatie over studio monitoren op andere plekken dan een muziekstudio.

 

Waarom?

Het hebben van een indrukwekkend scherm en een mooie computer is gaaf, dat weten we. Maar hoe kan je het nog beter maken? Door een goede set speakers aan te schaffen. Dit moet voor vele dan ook over de top en gelijk studio kwaliteit zijn. Dan kom je al snel uit bij een goede set studio monitoren zoals KRK, Adam, of Yamaha monitoren. Het geluid is hierop erg goed en professioneel. Tegenwoordig zijn de prijzen van studio monitoren ook niet zo hoog dus dat maakt het extra interessant!

 

Speakers voor muziek en gamen

Studio monitoren zijn bedoeld voor muziekstudio’s, natuurlijk! Maar ze zijn ook prima in te zetten om te gamen als je fan bent van hoge kwaliteit audio. Het is dus zeker niet meer alleen voor gamen maar voor iedere hardware junkie die een mooie setup wilt hebben.

 

Let wel op de aansluitingen!

De aansluitingen van studio monitoren passen alleen niet op een computer. Je werkt met XLR of grote Jack aansluitingen waarvoor je écht een externe geluidskaart voor nodig hebt. Let dan ook op als je een set gaat overwegen, dat je rekening moet houden met de kosten van een extra geluidskaart.

 

Hieronder hebben we een lijst gemaakt van de meest populaire studio monitoren